Aika tarkalleen näillä hetkillä tulee kuluneeksi tasan 7 viikkoa kun saavuttiin Witneyyn. Melkein kaksi kuukautta, mihin tää aika oikein meni?!  Aika Englannissa alkaa siis käymään vähiin, enää 3 päivää niin ollaan jo takaisin Suomessa.

Viikon aikana on taas tapahtunut vaikka mitä! Joten tiedän, tästä taitaa tulla aika pitkä päivitys! :)

Viikko on mennyt tosi nopeesti, viime viikolla kampaamossa tehtiin Nouhän kanssa kampaukset ja meikit toisillemme ”itsenäisyyspäiväjuhliin” ja sitten vain tehtiin perus töitä mitä ”juniorin” kuuluu, eli siivoiltiin paikkoja, pestiin hiuksia, vastaanotettiin asiakkaita ja tarjoiltiin juomia, eli kaikkee sellasta tavallista mitä kampaamossa kuuluukin.  

Perjantaina töiden jälkeen oltiin kävelemässä normaalisti töiden jälkeen kotiin, kun alettiin ihmetellä että miksi keskustaan päin kävelee niin paljon ihmisiä. No käveltiin sitten High Streetiä eteenpäin ja huomattiin että siellä on jonkunlainen ”joulunavaus” tulossa. Paikalla oli joulupukki ja jopa poroja!!! Oltiin ihan ihmeissään että mitä täällä oikein tapahtuu kun koko Witney oli kokoontunut keskustaan! Lavalla kuoro lauloi ja kaupungin johtajia piti joitain puheita. Sitten siellä tehtiin jääveistoksia, joissa oli pingviini ja toisessa joulupukki. Niin joo, paikalla oli vielä oikein Pääministeri David Cameron! Uu jea, nyt on sitten nähty sekin. :D Hytistiin siinä kylmässä jonkun aikaa, ja sitten valot vihdoinkin sytytettiin. Jouluvalot oli kyllä kauniit, hieman eri luokkaa mitä esimerkiksi Kauhavalla! :) Mutta sattumalta siis nähtiin Witneyn joulunavaus ja mukavaa oli.

Seuraavana päivänä eli lauantaina illalla oli sitten luvassa ne kauan odotetut pikkujoulut!! Koko kampaamon porukka + avecit matkusti rattoisasti yhdellä autolla Oxfordiin. Mukana oli siis Lucie, Luke, Emma ja Jamie, Nicola ja kaverinsa Sinead, sekä Nouhä ja minä. Kaikki 8 siis samassa autossa. Noh, onneksi Luken maasturi on tilava auto! :D

  

Pikkujoulupaikka oli ihan älyttömän hieno, nimeltään Malmaison ja sijaitsee siis Oxfordissa. Se on vanha vankila, mikä on muutettu hotelliksi/ravintolaksi. Tässä on linkki ja siellä näkyy kuvia että minkä näköstä siellä oli. :) ->  http://www.kiwicollection.com/hotel-detail/malmaison . Ensin piti mennä kolmanteen kerrokseen baariin, joka oli siis pitänyt varata etukäteen. Enpä ole sellasta ennen kuullut, että baariin menoonkin tarvitaan varaus! :D No oltiin siellä sitten hetki, jonka jälkeen siirryttiin ravintolan puolelle. Oli muuten mielenkiintoinen olla vanhassa vankilassa, ikkunoissa oli vieläkin kaikki kalterit ym! Meidän oli pitäny etukäteen laittaa kokille tilaus siitä, mitä halutaan syödä. Valittiin sitten pikkujoulun kunniaks perinteinen englantilainen jouluruoka! Mä en välttämättä oo aina ihan kaikkiruokainen, joten odotin mielenkiinnolla mutta silti vähän kauhulla että millaista ruoka tulee olemaan. Kun päästiin pöytään, niin jokaisen kohdalla oli nimilappu, jossa luki ruuat mitä tulee syömään. Ja jokaisen kohdalla oli myös pieni ”paketti”, jossa oli sisällä serpentiiniä, ”paukku-serpentiiniä”, ilmapallo sekä sellainen puhallettava ”torvi”.. Tai en mä osaa kuvailla sitä, haha! Kuitenkin siis ihan samat jutut kuin suomalaisilla vappuna! Niin näillä se kuulemma kuuluu jouluun, ja yleensä on vielä sellaiset hatut kaikilla päässä. Niin outoa kansaa kyllä nää, ei voi muuta sanoa! :D

Alkuruoka oli sitruunalla maustettua lohta, joka oli tosi hyvää! Englanniksi se oli kuitenkin Citrus Cured Salmon. Sitten pääruuaksi oli Ballottine Of Free Range Turkey:ta eli se koostui kalkkunasta, makkarasta, perunoista ja erilaisia vihanneksia. Niin ja lisäksi oli vielä jotain, mistä kukaan ei osannut sanoa että mitä se on. Kuulemma täytyi vain maistaa. :D Ruoka oli todella hyvää, olin ihan yllättynyt! Jälkiruuaksi oli vielä Yule Log, eli vähän niin kuin suomalaisten kääretorttu tai vastaava. Ilmeisesti se on täällä perinteinen jälkiruoka jouluisin. Se oli ihan sairaan hyvää, mutta myös tosi imelää! Kahdesta suklaasta koostuva kääretorttu ja vielä lisänä kermavaahtoa ja kirsikoita! Joten todellakin ruoka oli ihan älyttömän hyvää!! Ruokajuomaksi joimme vielä valkoviiniä, toiset tais juoda punaviiniä. Meidän ei siis tarvinnut maksaa näistä alkudrinkeistä, ruuista tai juomista mitään, Luke ja Lucie tarjosi koko illan kaikille. Taisi tulla aikamoinen lasku, kun paikka ei todellakaan ollut mikä tahansa ravintola!

Ilta oli niin mukava, meillä oli ihan älyttömän hauskaa! Kun kaikki oli yhdessä saman pöydän ääressä, niin tuli vain mieleen että miten surullista täältä on lähteä pian pois ja sanoa hyvästit kaikille. Kaikki on ollut vain niin loistavaa, en ois ikinä kuvitellut että täällä on näin mahtavaa porukkaa ja niiden kanssa on näin ihana olla eikä millään haluaisi lähteä pois! Oon vaan niin onnellinen tästä koko kokemuksesta ja siitä, että oon tutustunu näihin kaikkiin ihmisiin täällä!

 Ilta jatkui sitten Malmaisonin jälkeen Nouhän, Nicolan ja Sineadin kanssa clubille Oxfordiin, kun muut lähti kotiin. Paikan nimi oli Lava Ignite ja siellä oli kolme huonetta missä soi erilainen musiikki. Oikeestaan paikka oli samanlainen kun Suomen baarit. Oltiin oikeestaan yhessä huoneessa vaan koko ajan. Siinä ekassa kerroksessa ollessa huoneessa soi välillä uus musiikki, mut välillä tosi vanhoja biisejä. No se oli sitten se missä oltiin koko ilta. Niin ja siellä oli paljon Nicolan ja Sineadin kavereita, nii oltiin sit siellä. Nouhän kanssa kierrettiin kyl koko paikka, se toinen huone oli ihan liian tekno/trance-paikka ja viimenen oli hip hop ja RnB huone. Tää viimenen huone oli vaan täynnä tummaihosia, nii se oli jopa aika pelottavaa olla ihan vaaleena keskellä niitä kaikkia. Ja kaikki todellakin heti huomas että ei olla englantilaisia, niin päätettiin sitten lähtee hyvin pian takas Nicolan ja muiden luo. Mielenkiintoinen paikka siis! :D Ilta meni nopeesti, ja pian pitikin jo lähtee kotiin. Päästiin Nicolan kaverin kyydissä, että ei tarvinnu yöbussilla matkustaa, onneks! 

Ihan loistavat pikkujoulut siis takana, ja ihan ikimuistoiset! Suuret kiitokset kuuluu siis Lukelle ja Lucielle tästä kaikesta!

 

   

 

         

     

Pikkujoulutunnelmia :)

     

Seuraavana aamuna heräsin sitten aikaisin Oxfordiin. Nouhä jäi kotiin kun en oikeestaan saanu nukuttua kauheesti edellisenä yönä, nii lähin sitten aikasin aamulla. Kiertelin kaupunkia ja kauppoja ja kaikkea. En vaan tykkää jumittaa vapaapäiviä kotona, kotona saa olla muutenkin! Nyt kun on kerran täällä, nii kaikki mahdollinen aika pitää käyttää kiertelyyn ja muuhun! :) Sekin päivä meni nopeesti, ja vähien yöunien takia oli kauhea väsy. Tuli sitten vietettyä mukava vapaapäivä Oxfordissa!

Seuraavana aamuna oli aikainen herätys, kello herätti 05.00. Lähettiin Nouhän kanssa kotoa klo 6 kohti Lontoota. Ensin bussilla Oxfordiin ja sieltä toisella bussilla Londoniin! Herätys oli kyllä aika vaikea, mutta piti vain jaksaa kun pääsi päiväksi Lontooseen! Lontoon ruuhkat oli ihan järkyttävät maanantai-aamuna! Normaalisti bussimatka Oxfordista Lontooseen kestää noin 1,5h, nyt se sama matka kesti yli 3h! Aikataulut petti siis hieman siinä vaiheessa, mutta ei se onneksi haitannut paljoa. Ensiksi suuntasimme Madame Tussauds -vahakabinettiin. Siellä menikin sitten aika kauan, taidettiin kierrellä reilu 4h siellä! Mutta eipä oo 4h menny varmaan koskaan noin nopeasti! Jopa mun tuleva aviomies löytyi paikalta, nimittäin Zac Efron! ;) :D Ei se haittaa vaikka se on kuuluisa näyttelijä ja asuu Los Angelesissa, kyllä kohtalo johdattaa meidät joskus yhteen. Haha, no ei kai! :D           

En kyllä ajatellu yhtään, että se paikka ois niin siisti. Ja ihan älyttömän tarkkaa työtä tehdä ne kaikki vahanuket! Sieltä löytyi jos jonkinmoista julkkista, kaikki Johnny Deppistä aina Barack Obamaan asti. Ja meillä oli kyl hauskaa! Siellä oli vielä sellainen ”kauhutunneli”, missä oli oikeita ihmisiä säikyttelemässä ja kuiskimassa korviin. Se oli ihan kauheen pelottavaa, HYI! Ja kuten varmaan tiedätte, mä oon joku maailman säikyin ihminen! Pidin Nouhän kädestä kiinni kun mua pelotti niin paljon, ja kiljuin siellä koko ajan. Yks tyyppi tuli hengittämään sillee yli tiheesti mun korvaan ja kaulaan, se vasta kauheeta olikin! Yritin koko ajan mennä alaspäin että se ei ois mun lähellä, mut se tuli koko ajan perässä. Yäk, karmiva tilanne! No sitten 4 tunnin jälkeen saatiin Madame Tussauds –kierros päätökseen ja suunnattiin parille nähtävyydelle.

  

           

Nouhän kanssa Shrekin lämpimässä kainalossa! :)  Ja hei, kai mä oon lähes yhtä uskottava kun Arska?! :D    

      

Löysin tulevan aviomieheni heti ensimmäisestä aulasta! Ehkä ensitapaaminen oli hieman jäätävä, seuraavaa odotellessa! ;)   

       

Mmm, Johnny.  Ja hei Tom, hampailla vai ilman? ;D   

          

2 x Churchill & Ehkä musta ei saa mitenkään niin pelottavaa mitä Hitler oli :D      

Sitten mentiin Westminsteriin, josta näkyikin heti London Eye ja Big Ben! Tuttu lausahdus ”Oi, Ben!” meinasi kyllä päästä suusta kun näki ne samat paikat taas! ;) Sitten kierrettiin Parlamenttitalon ja Westminster Abbeyn kautta takaisin metroon ja suuntasimme London Bridgelle. Itse London Bridgessä ei kyllä mielestäni ole enää mitään nähtävää, mutta näkymä on niin kaunis sieltä sillalta Tower Bridgelle päin. Käveltiin sitten se matka Thamesin reunaa Tower Bridgelle saakka. Siihen näkymään ei vain kyllästy koskaan! Eikä koko Lontooseen muutenkaan! Nähtävyyksien jälkeen käytiin sit Starbucksissa kahvilla kun ei olla vielä kertaakaan käyty, se oli aika nam! Ja sen jälkeen suunnattiin Oxford Streetille, eli Lontoon suurimmalle ostoskadulle. Ei oltu tehty päivästä minkäänlaista shoppailu-päivää, joten ei kauheasti kierrelty kaupoissa. Puhelimia vähäsen käytiin katsomassa koska täällä ne on niin halpoja verrattuna Suomen hintoihin! Sen jälkeen mentiin sitten syömään ihan randomisti vain jonnekkin ravintolaan ja toivottiin että siellä on hyvää ja suht halpaa. Syötiin sitten kunnolla, alkupalaksi valkosipulivoileipiä, sitten ruuaksi kunnon pihviateria ja jälkkäriksi oli pakko kokeilla pannukakkuja jenkki-tyyliin! Ruoka oli niiiin hyvää, mä tykkäsin! No okei, koska mä en muka tykkäis syödä… :DD Mutta niin, syötiin molemmat niin paljon, että meidän oli ihan kauhean paha olo sen jälkeen. Molempia aivan oksetti kun oli niin täynnä, eikä kumpikaan pystynyt kävellä suorassa tai hengittää syvään. :D Joten aika tuskainen kotimatka tuli kun oli niin täys olo. Mitä tästä opimme, ei kannata syödä noin kahden ihmisen edestä kerralla ruokaa… :D Kotimatka oli sitten huomattavasti lyhyempi kun aamun tulomatka, oltiin kahdessa tunnissa jo Witneyssä asti ja kotona.

Takana oli siis taas erittäin mukava vapaapäivä Lontoossa! Ja aina tällaisten päivien jälkeen on pakko sanoa että: I <3 London! 

    

London Eye & House Of The Parliament 

          

"Oi, Ben!!" eli siis Big Ben. :)  

    

Tower Bridge 

      

    

          

   

Oxford Streetin jouluvaloja. :) Ehkä Helsingin valot jää vähän kakkoseksi?

       

Viimeinen viikko kampaamossa alkoi rauhallisissa tunnelmissa, tai oikeastaan koko viikko on ollut rauhallinen. Sain muuten taas hiustenpesusta tippiä £3, eli yhteensä oon saanu £18,50! Ihan älytöntä kun ei oo tottunu mihinkää tippeihin, niin täällä on saanut noin paljon tippiä! Ai niin joo, täällä on valkoinen maa, jeee! Ollaan kauan odotettu että milloin tänne oikein sataa lunta, niin vihdoinkin se tapahtui! Kuin suoraan tilauksesta joulukuun alkuun! Kun täällä on niin kylmä, niin nyt tuli vähän kotoisampi olo kun saatiin vähän luntakin. Meillä on täällä mukana vain kevät-takit, joten -5 on jo aika kylmä sellaisella takilla. Mutta enää ei ole paljoa jäljellä, joten kyllä sen ajan pärjää tällä omalla takilla että ei tarvitse ostaa uutta. Kuulemma tänne sataa paljon lisää lunta ja parin viikon sisälle on luvattu jopa -25 astetta! Luke puhui että silloin tulee olemaan kylmintä yli 25 vuoteen. Joulukuun ensimmäinen päivä me koristeltiin kampaamo joulukoristeilla! Meidän piti koristella kampaamo niin kuin Suomessa tehdään. Luke hommasi joulukuusen ja me koristeltiin kuusi sekä ikkunat. Lisäksi kampaamossa alkoi soimaan joulumusiikki, joten tuli niin jouluinen fiilis! Eli taas jälleen kerran kampaamossa oli tosi kiva päivä! :)

   

        

       

Luminen Witney & Jouluinen kampaamo

  

Huomenna on viimeinen työpäivä, se on oikeesti tosi surullista. Meinataan kyllä töiden jälkeen mennä porukalla parille drinkille, sitä Luke ainakin ehdotti. Ja ihan kauheaa sanoa hyvästit sitten myöhemmin. Alun perin meidän piti mennä koko viikonlopuksi Luken ja Lucien luo kylään, mutta heillä onkin lauantaina yhdet häät, niin koko juttu sitten peruuntui. Itse meinaan lähteä koko lauantaiksi Lontooseen, pitää ottaa kaikki ilo irti siitä kaupungista kun täällä lähellä kerran ollaan!

Niin outoa että sitten ei enää yhtäkkiä meekkään enää kampaamoon töihin, eikä ole edes enää Witneyssä. Nöööyyy, mä en haluais lähteä täältä pois! Tai on niin ristiriitainen fiilis lähdön suhteen, toisaalta on ihana mennä kotiin kun näkee perheen, kaverit ja sukulaiset, mutta toisaalta täällä on ollut niin loistavaa, että en haluaisi lähteä koskaan pois näiden mahtavien tyyppien luota!!! Joten hyvästit tulevat varmasti olemaan vaikeat ja erittäin haikeat! :/

Mutta pitää nyt vielä nauttia huomisesta päivästä kampaamossa, ja lopuista viimeisistä päivistä Englannissa!

Kirjoittelen vielä varmaan viime hetken kuulumisia Englannista, tai sitten seuraavan kerran ensimmäisiä kuulumisia Suomesta. Lakkokin on nyt ohi, joten meidän pitäisi päästä sunnuntaina illalla lentämään takaisin. Gatwickin kenttä on ollut suljettuna rankan lumisateen takia, mutta toivottavasti Heathrow on sunnuntaina käytössä.

 

Palataan vielä! x

Rakkain terveisin Anni