Oho, onpas siitä taas aikaa kun on viimeksi kirjoitellut tänne…! Pahoittelut siitä siis niille, jotka on odotellu kuulumisia. Täällä vain tapahtuu koko ajan niin paljon, että ei ehdi missään vaiheessa edes kirjoittaa! Ja osaan jo etukäteen pahoitella siitä, että tästä tekstistä taitaa tulla aika pitkä... :)  

 

London 

Pari viikkoa sitten maanantaina oltiin Nouhän kanssa päivä Lontoossa. Oli niiin kivaa, kuten aina! Ekaks mentiin Westfieldin ostoskeskukseen shoppailemaan. Se on muuten ihan valtava ostoskeskus, sillä on pinta-alaa 150,000m² eli noin 30 jalkapallokenttää ja siellä on noin 300 kauppaa ja 50 ruokapaikkaa. Et joo, aika valtava kauppa! Jonkun aikaa me sitten shoppailtiin, mutta enemmänkin kulutettiin aikaa kiertelemällä paikkaa ympäri ja ihastelemalla kaikkea mahdollista. Niin ja yhtäkkiä vastaan tuli sellanen myyntipaikka keskellä käytävää missä oli Muumi-juttuja, Marimekkoa ja vielä Iittalaakin! Se oli aika outoa nähdä niitä täällä! No päivä sitten hurahtikin siellä ja lopuks mentiin ihanaan paikkaan syömään pastaa ja jätti-suklaakakut, nam! :P

 

    
   
  

      

Westfield Shopping Centre. Disney-shop oli niin ihana ja toi suklaakakku ihan sairaan hyvää!!

  

Westfieldin jälkeen suunnattiin sitten Lontoon keskustan suuntaan ja suomalaiselle kirkolle Suomi-kauppaan! Sieltä sitten haettiin muutama pussi Reissumiestä ja salmiakkia, NAM! Sen jälkeen sitten matkattiin Piccadilly Circukselle, missä näin Sallaa, eli kaveria Kauhavalta! Salla oli tullu siskonsa luo kylään Lontooseen, nii nähtiin sitten pikaisesti täällä. Se vasta outoa olikin, nähdä nyt vanhaa kaveria keskellä Lontoota yhtäkkiä! Mutta oli kyllä kivaa! :) Tässä vaiheessa kello olikin jo niin paljon, että oli pakko lähtee kohti kotia. Bussilla sit seikkailtiin takas Oxfordin kautta Witneyyn, ja oltiin turvallisesti kotona. Päivä Lontoossa oli kyllä ihan loistava, täytyy seuraavalla kerralla mennä kunnolla turistiksi sinne ja viettää koko päivä kierrellen nähtävyyksiä. Ja ihanaa, ens kerralla nähään kaikki ne uskomattoman kauniit jouluvalotkin kaikkialla! :)

 

        

        

       

 Suomi-kauppa, sekä kuvia eri puolilta Lontoota. Vasemmalla alhaalla Oxford Circus feat Sallis! <3  

  

Viikko kampaamossa meni todella nopeasti, mutta hyvin! Nicola on ollu lomalla, nii ollaan tehty sen kaikki jutut eli otettu asiakkaat vastaan, tarjoiltu niille kaikki juotavat, pesty hiuksia ja viimeistelty niitä leikkausten jälkeen. Eli kaikkia perus harjottelijan juttuja, nii ja tietty siivoiltu paikkoja ja pesty pyyhkeitä jne. Emma (värjääjä) on ollu kipee tosi kauan, nii harmi kaikki ne asiakkaat on jouduttu peruu ja sen takia kampaamossa on ollu aika hiljasta. Kun on siis vaan sen Luken asiakkaat ollu. Mutta ollaan tehty kaks leikkausta nytten ja ne on menny hyvin. Toivottavasti vaan saatais tehä nyt enemmän, kun Emma ja Nicola on tullu takas.     

 

      

   

 Syksy saapuu Witneyyn.  

    

Sitten viikonloppuna oli halloween, mitä täällä juhlitaan vähän eri tavalla mitä Suomessa! Meillä kampaamossa oli kaikilla halloween-asut päällä ja meillä oli niin hauska päivä! Kaikki näytti kyllä oikeesti aika pelottavilta, Nouhä ainakin!! Mutta päivä meni tosi nopeesti, ja ihmiset kaduilta tuli kampaamoon sisälle kattoo meidän asuja, se oli aika hassua. :) Illalla mun piti sitten mennä paikallisten halloween-juhliin, mutta hetki ennenku mut piti hakee kotoa, nii soitettiin että en mä ookkaan tervetullut niihin juhliin! haha! No nyt on selvinny että ilmeisesti se vaan johtu siitä, että kun ne oli pienessä kämpässä olevat bileet, nii sinne ois tullu liikaa porukkaa jos ois kaikkien kaverit tullu mukaan.. Mutta menin sitten käymään Izi-baarissa illalla yksin, ku Nouhä oli Swindonissa. Törmäsin onneks yhteen tuttuun niin oli sit seuraakin ettei ihan yksin tarvinnu olla. Mutta ihan huippu oli kyllä koko halloween!  

  

     

 

Meidän halloween-asut ja Lucien tekemä ihan yli hieno jättikurpitsa!

   

Oxford  

Maanantaina sitten mentiin päiväksi Oxfordiin Nouhän kanssa. Saatiin kyyti yheltä paikalliselta nuorelta, niin ei tarvinnu bussilla mennä. Luvassa oli siis päivä turistina, joten kameraa käytettiin aika aktiivisesti! Mutta voi apua miten kaunis kaupunki se oli!!! Aivan ihana! Kaikki rakennukset oli niin vanhoja ja kauniita, jotain ihan toista luokkaa mitä Suomessa kaikki! Mikäli tulee vain mahdollisuus, niin todellakin suosittelen käymään Oxfordissa! Päivä menikin sitten nopeasti  kaupunkia kierrellessä ja pian täytyi sitten lähteä kotiin. Vihdoin ja viimein oltiin pitkän ja raskaan päivän jälkeen turvallisesti Witneyssä, väsyneinä mutta onnellisina! :)  

 

     

        

      

          

     

      

Oxford. Ja tietenkin turisteilla pitää kartta olla(+kamera), eihän ne muuten täyttäis turistien kriteerejä! ;)

  

Viikko kampaamossa meni taas hyvin, Nicola oli vieläkin lomalla ja Emma sairaana. Odoteltiin vaan viikonloppua, kun luvassa oli taas kaikkea erilaista! Me ollaan tähän asti tehty vaan kaks leikkausta ja kaks väriä, mut parempi nekin kun ei mitään. Kampaamossa menee päivät niin nopeesti että aivan hirvittää, yhtäkkiä taas huomaa että viikko on takana! Ja siellä on niin hauskaa, että en halua lähtee täältä pois!! :)   

 

Perjantaina oli sitten vuorossa Diwali, eli joku intialainen valon festivaali. Ilmeisesti se on niille niin kuin uudenvuoden juhla, ja se kestää 5 päivää. Tämä Diwalin juhlimisen viimeinen päivä oli perjantai, niin mekin sitten pukeuduttiin teeman mukaisesti ja koristeltiin kampaamo intialaisittain. Meillä oli päällä sellaset intialaiset vaatteet, tosi kimaltavat ja värikkäät, sekä tietenkin otsassa oli se Bindi! Kaikki oli pukeutunu niin, sitten oli paljon kynttilöitä ja koristeita ympäri kampaamoa, ja vielä tarjoiltiin intialaisia karkkeja. Se oli niin mielenkiintoinen ja hauska päivä, ja ainakin ihan erilainen!! 

        

     

Happy Diwali! :)

 

Sitten samana päivänä sattui olemaan 5.marraskuuta, eli englantilaisten ”remember remember the 5th of november”. Ihmeteltiin koko viikko että minkä takia täällä ammutaan raketteja kaiket illat, mutta sitten se selvisi. Joskus kaaauan sitten jokin ryhmä yritti polttaa Englannin Parlamenttitalon, mutta ei onnistunut siinä, joten sitä täällä juhlitaan. Mun mielestä ehkä joku oudoin syy ikinä juhlia viikon ajan ja ampua raketteja kaiket illat! :D Mekin mentiin sitten perjantai-iltana Luken ja Lucien mukana jonnekkin niiden kavereille, jotka järjesti isot ilotulitusjuhlat. Kyseessä oli siis ihan yksi perhe, joka oli kutsunut kavereita mukaan. Perhe oli ostanut raketteja £800, eli melkein 1000e ja tämän lisäksi vielä kaikki toivat yhden raketin mukanaan. Paikalla oli paljon ihmisiä, varmaan 30-40. Niin ja perhe oli sitten hommannut paikalle sellaisen ison teltan/markiisin mistä ihmiset sai seurata ilotulitusta. Se kesti niin kauan, ja oli oikeesti ihan uskomattoman hieno!!! Sitten ilotulitusten jälkeen poltettiin sädetikkuja mitä Luke oli meille ostanu ja lopuks syötiin vielä. Niin ja perhe siis oli järjestäny pienimuotoisen ruokailunkin kaikille ja tämän kaiken lisäksi oli vielä kaikki juomatarjoilutkin talon puolesta. Se oli niin outoa, koska Suomessa ei ikinä oo tollasia juttuja. Ja kaikki tämä vain sen takia, että Parlamenttitaloa ei poltettu vuonna 1605. :D Mutta loistavaa että jotkut järjestää jotain vastaavaa kaveriporukalle! 

 

     

   

Lauantaina oli sitten normaali päivä kampaamossa, ja illalla mentiin kampaamon porukalla kiertämään Witneyn pubeja ja mainostamaan meidän tulevia ”Back to the 80’s” –bileitä. Ens perjantaina meidän kampaamo järjestää tollaset kasari-bileet yhdessä paikallisessa baarissa, jei! No me alotettiin meidän kierros sitten The Royal Oak –pubista, sieltä jatkettiin the Norton’s baariin (siellä ne bileet tulee olemaan), sitten mentiin Iziin, sieltä jonnekkin minkä nimee en tiiä, sekä toiseen mitä en tiedä. Meidän illan saalis oli aika köyhä, myytiin kai 5 lippua! :D Tehtiin lippujen myynnistä kilpailu, että tytöt vastaan pojat. Pojat myy niitä tytöille, ja tytöt pojille.. No Carly sit onneks hoiti meidän liput aika pitkälti, mutta kukaan ei suostunu oikeen ostamaan niitä! Pojat keskitty ehkä enemmän siihen juomapuoleen, ja kyllä sen huomasikin! Ehkä muutamat Jägerbomit Pohjanmaan kautta otettuna oli vähän liikaa Lukelle, jonka piti lähtee puoli 12 kotiin! Haha! Niin alotettiin tää kierros siis joskus 7 aikaan. Meillä on illasta todisteita videolla ja valokuvina, ja niille ollaan kyllä naurettu!! Meillä oli niiin hauskaa! :D Jatkettiin muut sitten iltaa takas Iziin ja sieltä sit jossain vaiheessa kotiin. Seuraavana päivänä ei ehkä ollut niin hauskaa, mutta ei se haitannut. Ensimmäinen ilta pomon kanssa ulkona, ja siitä tuli kyllä kaikin puolin ikimuistoinen!! Haha! :)

 

         

Menossa mukana oli Nouhä, Anni, Carly, Kurt ja Luke!

 

Sunnuntaina lähdin sitten aamusta kohti Marlow:ta!! Autolla täältä menisi sinne noin 40min, mutta lähdin julkisilla matkaan ennen 10, ja olin puoli 2 aikaan perillä. Eli muutama tunti siinä sitten vierähti busseissa istuskellen. Oxfordin ja High Wycomben kautta olin sitten Marlowssa. Päivä oli ihan täydellinen, aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja oli niin lämmin, joten mikäs sen täydellisempää kävellä ihania Marlow:n katuja! Vaikka Witney on aivan ihana paikka, niin kyllä sen huomasi että ei se oli mitään verrattuna Marlow:hun. Perheen lapset oli kasvanu niin paljon, ja oli edelleen maailman suloisimpia!! Lukas 4v oli oppinu lukemaan ja luki jo kaikkia juttuja mulle! Ja selitti paljon autoista ja tiesi vaikka mitkä hevosvoimat ja muut, uskomaton lapsi! Lilja 2,5v oli oppinu puhumaan, ja pikkutytöltä löytyi niin paljon asiaa! Siinä sitten leikittiin lasten kanssa päivä, ja käytiin leikkipuistoissa sekä kahvilassa. Ei voi muuta kuin hymyssä suin miettiä niitä maailman suloisimpia pellavapäitä ja olla onnellinen kun on saanut olla perheessä au pairina! :) Päivä meni tosi nopeesti, ja pian tulikin jo nukkumaan menon aika. Aamulla lapset sitten tuli herättämään ja heti alkoi leikit autoilla ja muilla leluilla. Vein sitten lapset pre-schooliin, eikä ole mitään suloisempaa näkyä kuin 2,5v tyttö pinkissä sadetakissa ja hello kitty –repussa! Tai sitten poikaa vaaleansinisessä sadetakissa ja nalle-reppu selässä. Voi niitä pieniä! <3 Lapset jäi sitten kiltisti pre-schooliin leikkimään. Olin vielä hetken Marlow:ssa ennen kuin jatkoin matkaa, pitihän kaikki tutut paikat kiertää läpi ja ihastella kaupunkia. Mä en kyllä kyllästy siihen koskaan, voisin vaan kaiket päivät istuskella puistossa ja katsella jokimaisemaa, tai ihailla kaunista maisemaa ja kirkkoa eri silloilla. Marlow:ssa on kyllä sitä jotain, taisi sinne pala sydäntä jäädä au pair –ajan jälkeen! <3  

 

        

        

       

      

Sweet Marlow <3

 

Tämän jälkeen suuntasin sitten kohti High Wycombea missä shoppailin koko päivän. Vietin itseni kanssa synttäreitä hieman etukäteen ja vietin loistavan päivän kierrellen kauppoja ja kaupunkia! Jane Norman, New Look, Dorothy Perkins, Next, Primark, Debenhams, Top Shop ja vaikka miten paljon muuta! Eipä siihen täydelliseen päivään itsensä kanssa oikeen muuta tarvitakkaan! ;)

Olin ihan poikki koko päivän shoppailun jälkeen, ja kavereidenkin kanssa sovittiin että nähdään vasta seuraavalla kerralla kun meen käymään Wycombessa. Sitten lähdinkin kohti Witneytä, taas olin perillä väsyneenä mutta todella onnellisena!! I <3 Marlow!

Kohta ollaankin oltu täällä jo 4 viikkoa, en tajua miten nää päivät menee näin nopeasti!!  Enää alle 4 viikkoa jäljellä, en halua lähtee täältä pois!! Ja pahoittelen oikeesti kun en oo aikasemmin kirjottanu ja nyt joudutte lukee tälläsen romaanin kerralla! Toivottavasti edes joku pääsee tänne asti, haha! :D    

Huomenna (tai kai jo tänään) on sitten omat synttärit, jeeee! :) En tiedä miks, mutta täällä tää 21v on jotenkin ihan wooow ikä! Kaikki on vaa sillee että ”ai oikeesti täytät 21, wow, sitähän pitää juhlia” … öö miks, sehän on vaan ihan joku luku muiden joukossa?! Suomessa se 18 ja 20 on sellaset juhlittavat luvut, muuten muilla ei oo enää väliä. Mut ilmeisesti täällä sitten ei. Ja sattumalta on ne 80-luvun bileet perjantaina, niin kai ne toimii jonkunlaisina synttäreinäkin samalla! JEI! Haluaisin myös lähtee Oxfordiin clubille mutta Nouhä lähtee Walesiin, nii varmaan jää jonnekki toiseen kertaan se sitten. Tai eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu!

Mä oon kyllä niin onnellinen että oon tullu tänne, kaikki on vaan niin hienoa ja tää on ihan ainutlaatuinen tilaisuus olla täällä ja kokea nää kaikki asiat! :)   

Ootte kaikki hirmu tärkeitä ja mun ajatuksissa! <3 Täällä vaan tapahtuu niin paljon koko ajan kaikkea, että en ihan ehdi kaikille kirjoitella erikseen kuulumisia. Halauksia kaikille sinne Suomeen, koittakaahan selvitä lumisesta ja myrskyisestä säästä! x  

Rakkain terveisin Anni

 

 

P.S. Mun yritys uudesta hiusmallista ei oikein mennyt läpi kavereille, perheelle ja sukulaisille.Jotkut luuli oikeesti tätä mun tukaksi, mutta suurimmalle osalle tää huijaus ei toiminu. Kampaamossa oli kerran hauskaa kun soviteltiin erilaisia peruukkeja, mutta voi olla että omien valmistujaisten, ja Eveliinan ja Henkan häiden jälkeen tällänen malli tulee mulle oikeesti! Tykästyin tähän niin paljon!! Ehkä kuitenkin vaaleena, tai no, kukas sitä tietää! ;)