Täällä ei oo netti toiminut, niin pitää kirjottaa monelta päivältä nyt kerralla. Varmasti monet jo tietääkin, että en oo kauhean vähäsanainen ihminen, niin nää kirjotuksetkin on venynyt vähän pitkiksi.. :D Toivottavasti joku edes jaksaa lukee näitä. Mutta tässä vähän tapahtumia meidän matkan alkutaipaleelta. :)

 

Torstai 14.10.2010
Kello herätti Laajasalossa klo 7.30, vuorossa oli viimeiset pakkaukset ja listan läpi käyminen, että kaikki on mukana. Sitten lähdettiinkin kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää Eveliinan ja Henkan kanssa. Oli niin outoa sanoa kaikille että no, nähään sit parin kuukauden päästä taas!
  
kaikki tarvittava kahdeksi kuukaudeksi!
 
Kentällä nähtiin Nouhän kans ja mentiin tekee check-in. Siellä sit selvis että konetyyppi oli vaihtunut pienempään, eikä meille ollu tilaa koneessa. Oltiin vähäsen et mitäh??! No pienen selvittelyn jälkeen meille löyty yhestä koneesta tilaa, mutta lähtö oli kuitenkin paljon myöhemmin ja Ruotsissa oli välilasku. Alkuperänen lento ois lähteny 12:05, mutta uus lento lähti vasta 15:35… No eipä se paljoa haitannut, kun selvisi että Blue1 antaa meille hyvitykseksi 800€:n lahjakortin ja vielä 10€:n ateriakupungin! Jep, 800€, ihan älytön summa!! Mutta, eipä oo valittamista, kyllä mulle kelpas! ;)
Siinä sit kentällä mietittiin tekemistä 4 tunniksi.. Aika meni kyllä tosi nopeesti, ja yhtäkkiä oltiinkin jo koneessa matkalla Tukholmaan Arlandan kentälle. Lento oli yli lyhyt, tuntu et ehittiin nousta ilmaan ja heti jo alko lasku kentälle. Mutta tulipahan vierailtua sitten Ruotsissakin ensimmäistä kertaa elämässä. :D Sieltä sit ihan hullun pitkä kävelymatka uudelle portille, mistä lähti kone kohti Lontoon Heathrow:ta. Nukuttiin koneessa melkeen koko matka, mä olin ainakin ihan kuollu. Sekin lento meni tosi nopeesti, ja yhtäkkiä oltiinkin jo Heathrow:lla. Kaikki meni jotenkin ihan älyttömän nopeesti, vastahan me oltiin Helsingissä ja nyt yhtäkkiä jo Ruotsin kautta Englannissa!
No sit seikkailtiin bussiasemalle, josta löyty oikee bussi kohti Oxfordia. Bussimatka kesti noin 90min, ja nukuin senkin koko matkan.. Samalla näki vähän vilausta Oxfordista, ja kaikki rakennukset oli tosi vanhoja ja kauniita! Oxfordissa sit taas odoteltiin bussia, joka vei meidän Witneyyn. Bussikuski kerto pysäkin mikä oli meidän oma, ja sillon tuntu niin oudolta! Siinä me sit seisottiin isojen (ja painavien) laukkujen kanssa bussipysäkillä hiljaisessa Witneyssä, ja kaikki tuntu niin epätodelliselta!
Me majoitutaan tää 8 viikkoa yhessä englantilaisessa perheessä, joka vuokraa huoneita niiden talosta. Nii se äiti, Jill, tuli hakee meitä pysäkiltä autolla. Siitä oli ihan lyhyt niille kotiin, ja se koti oli ihan yli iso! Ku päästiin sisään nii suu vaan loksahti auki et apua miten hieno tää on! Tai ku yleensä englantilaiset kodit on tosi pieniä ja ahtaita, nii ja vanhoja.. Mut tää oli kyl kaikkea muuta, tää oli yli uus, iso ja avara! Vastassa oli myös perheen isä, Jim ja sit kaks poikaa (10&12v), joiden nimet meni ihan ohi.. Ja perheen pienin lapsi, Lucy 8v, nukku jo sillon. Päästiin siis Witneyyn vasta klo 10 jälkeen Englannin aikaa, eli Suomessa kello oli sillon jo 1. Vähän alko väsy painaa.. Meidän huoneet on ihan sairaan hienot! Tai ku oletin jotain ihan muuta. Mulla on parisänky, Nouhälla on pieni sänky mut tv omassa huoneessa. Nää on kyl tosi kivat! Sit Jill kerto jotain perus juttuja talosta ja mistä löytyy mitäkin.. Koko perhe vaikutti tosi mukavalta!! :) Sitten oli pakko mennä nukkuu, oli sen verran väsy jo. Lyhyestä lennosta tulikin tosi pitkä, ja matkustamiseen meni ihan koko päivä. Väsyneenä mutta onnellisena oli hyvä mennä ensimmäisenä iltana nukkumaan! :)
Anni & Nouhä Heathrow:lla!
  
Mun ihana huone <3 ...
... ja meidän talo missä asutaan! :)
 
Perjantai 15.10.2010
Tuli nukuttua tosi pitkä yö ja aamulla oli sit pirtee (kerrankin!) :D Sain purettua laukut kaikkialle ja oli hyvin aikaa järjestellä paikkoja. Jill oli jättäny lapun että tulee hakee meidät puolenpäivän jälkeen ja vie keskustaan. Siinä sit pikaiset valmistautumiset ja lähettiin kohti keskustaa. 
Keskustassa Jill näytti meille et missä meidän kampaamo on, ja mentiin sinne tutustuu. Meitä molempia jännitti aivan sairaan paljon! No kampaamo vaikutti tosi kivalta paikalta ja samoin ne ihmiset! Ne otti meidät hyvin vastaan, ja sit paikan pomo, Luke, kerto meille kaikkia perus juttuja ja näytti paikkoja jne. Se paikka on aika erikoinen, nimeltä Curl up and dye, ja sisustettu tosi retrosti, tai sillee 70-luvun tyyliin. Kaikki oli tosi värikästä ja kivan näköstä! Siellä sit täyteltiin kaikki paperit ja keskusteltiin sunnuntain ohjelmasta, ku ollaan menossa Lontoosee isoille hiusmessuille, jei!
No lähettiin sieltä sitten ja lähettii kiertelee Witneyn keskustaan. Kaikkialla oli niin söpöä!!! Se keskusta oli niin sellanen perus englantilainen, yli idyllinen ja täynnä pieniä kauppoja. Ja rakennukset oli aika vanhoja ja seutu oli niin nättiä! No me kierreltiin siellä sit aikamme, en tiiä oliko meidän vaatteissa jotain hassua, mutta ihmiset katto tosi pitkään kun käveltiin kaikkialla..Kaupat täällä on tosi kivoja, mä en kyllä valitettavasti voi shoppailla täällä kauheesti, kun laukut paino jo niin paljon tullessa. Mutta tänne saa kyllä tulla vierailulle (ja samalla saa pari kiloa mun tavaroita mukanaan vietäväksi kotiin, haha). Yhessä me käytiinkin shoppailee, 99p shopissa, haha! Kaikki makso siis 99p, eli noin 1€:n! Sen jälkeen sit lähettii kävelee takas kotiin päin. Kotona vaan hengailtiin ja yritettiin saada nettiä toimimaan. Niin ja täällä ei muuten oo nettiä, tai se ei jostain syystä toimi meidän koneissa.. Joten pitää kehitellä jotain, miten pystyy päivittää kuulumisia kaikille jne. :)
Illalla perhe sit lähti näyttää lähikaupan, josta ostettiin jotain perus ruokaa ja iltapalaa. Outoa et oli perjantai-ilta eikä mitään tekemistä! :D No me sit katottii hetki tv:tä Nouhän kans ja sit jo menin nukkuu. Päivä meni kyl tosi nopeesti, eikä oikein meinaa tajuta että on jossain kaukana kotoa! Ja mä jopa ymmärrän jotain mitä nää puhuu! :D
Mä laitan joitain kuvia myös tähän, mutta facebookissa niitä on enemmän esillä.
  
  
Kuvia Witneystä ja viimesenä on meidän "kotikatu".
 
Lauantai 16.10.2010
Me nukuttiin tosi myöhään taas, ihanaa kun täällä saa oikeesti nukuttua kunnolla! Siinä sitten alettiin valmistautua lähtöön kohti Oxfordia. Onneks tästä ei oo bussipysäkille pitkä, ja bussimatkakin kestää vain noin puoli tuntia, riippuu vähän ruuhkista.  Oxfordiin päästyämme mietittiin sitten että missähän me ollaan ja mistä täältä löytyy kauppoja ja kaikkea mielenkiintosta (niin karttaahan ei tietenkään ollu mukana..), mut onneks oltiin tosi lähellä ja vahingossa osuttiin viel oikeeseen suuntaan! Siellä sit sai kävellä, kauppoja oli ihan sairaan paljon! Niin ja rakennukset oli tosi vanhoja ja niin kauniita!! Miks Suomessa ei voi olla mitään vastaavaa…?! Pitää laittaa kuvia jonnekkin näkyviin nii saa jonkunlaista kuvaa näistä kaupungeista.
Kierreltiin Oxfordissa sit kaikkialla, mulla ei kyllä ainakaan ollu kauheesti shoppailuintoa. Pitää tehä tässä läiaikoina toinen reissu sinne ja kunnolla tutustua kaupunkiin ja kauppoihin. Nii ja kuuluisaan yliopistoalueeseen tietenkin! Nyt mistään ei oikeen saanu vielä mitään irti, kun ei tienny mitä kaikki rakennukset on, mutta ens kerralla paremmin!
Päivä meni oikeestaan tosi nopeesti siellä kierrellessä ja paikkoja ihaillessa! Pian tulikin jo aika lähtee kotiinpäin. Bussimatka oli taas yhtä pelottava kun aina muullonkin, koko ajan sai pelätä!! :D
Pian pitikin jo mennä nukkuun, kun seuraavana päivänä oli tiedossa koko päivän reissu Lontooseen! Yeah!
  Englantilaista maaseutua bussimatkalta.
  
Oxford
 
Sunnuntai 17.10.2010
Herätys oli aamulla aikasin, ennen 8.. Siinä sit valmistauduttii ja panikoitiin että miten muut ihmiset on siellä pukeutunu ja mitä kaapista löytyy päälle.. Kun nää vaatevarastot ei oo mitenkään kauheen laajat nii meinas tuottaa vähän ongelmia. Lähettiin reissuun siis kampaamon porukan kanssa, Luke sano et se tulee hakee 9.30. Vähän ennen sitä se laitto viestin että ”running a bit late…” eli ne on vähän myöhässä. Mentiin sit ulos odottaa joskus puol 10 jälkeen, sit odoteltiin, odoteltiin ja viel vähän odoteltiin. Niiden ”vähän myöhässä” oli tunti!!!!!! Suomalaisina sitten vähän ihmeteltiin että mitä tää oikein on, ei voi olla tuntia myöhässä tollasesta aikataulusta ja viel ilman mitään syytä.
  
Näkymä Nouhän ikkunasta meidän pihaan ja ihana Nouhä! :)
 
No, sit päästiin vihdoinkin lähtee. Autossa ei ollu oikein tilaa, nii istuttiin Sellasen vanhan maasturin tavaratilassa olevilla penkeillä, se oli kyl erikoinen tapa matkustaa! :D Matka kesti varmaan muutaman tunnin, ja ruuhkatki oli aika pahat. Mutta samalla sai ihastella ihania englantilaisia maalaismaisemia ja lisäksi vielä Lontoota, nii ei se mua ainakaan haitannu. :) Päästiin sitten perille ja paikka oli ihan valtava!
Kyseessä oli siis tosi isot hiusmessut, ilmeisesti yks euroopan suurimmista hiustapahtumista. Suomestakin lähti paljon kampaajia kyseisille messuille. Siellä oli ihan sairaan paljon porukkaa ja aika pienet käytävät kaikkialla. Joten tungosta riitti… Siellä sit kierreltiin kaikkialla ja oishan sieltä löytyny vaikka miten paljon kaikkea kivaa ja tarpeellista, mutta täältä asti on vähän hankala lähtee roudaa fööniä, rautoja, kappoja, ja kaikkea mitä vaan kampaaja tarvii.. Joten piti tyytyä vaan meikkeihin ja hiuskoruihin :D
Siellä oli esillä kyllä kaikenlaista ja näytöksiäkin oli tosi paljon. Niin ja yhessä näytöksessä lavalla oli leikkaamassa sama mies, sellanen opettaja joka leikkas mun hiuksia keväällä h.o.b salongissa, eli se tais olla joku vähän taitavampi kampaaja! :) Noi messut oli joku Suomen Hair Open –messut x 1000, se oli ehkä se kokoluokka :D
  
London !! Ja King's Cross Station.
 
  
  
Salon International 2010
 
Päivä meni tosi nopeesti, pian kello olikin jo 17.30 millon meidän piti tavata tietyssä paikassa ja lähtee pois. Taas tää englantilaisten tyyli pitää aikatauluista kiinni… Sillee kevyet 30min ne oli siitäkin myöhässä. Tää kulttuuri ei sopis sellaselle, joka ei kestä yhtään olla myöhässä jostain! :D
Kotimatkalla ruuhkat oli ihan älyttömät, ja sen kyllä huomas ku koko liikenne vaan seiso.. Kotimatka kestikin sitten reilu 3h. Matkalla kun näki kyltit Marlow ja High Wycombe –kyltit, nii tuli taas kauhee ikävä. Onneks on lähellä, nii pian pääsee kylään!! :)
En tiiä mistä johtuu, mutta mua väsyttää täällä ihan koko ajan! Voisin vaa nukkuu jatkuvasti… Kello oli vasta vähä yli 9, ku meinas aivan nukahtaa pystyyn. Sit olikin pakko mennä nukkuun.. Vielä syyslomaa jäljellä yks päivä, sitten alkaa työt. Eli täytyy siis nauttia viimesestä lomapäivästä! :)
   My lovely room! <3

Kertokaahan tekin sitten kuulumisia, että miten siellä menee ja kommentoikaa kaikkea! :P

Kirjoittelen taas piakkoin, varmasti jo huomenna lisää meidän ensimmäisestä päivästä työharjoittulupaikassa!! :)

- Anni xx