Tää viikko on menny ihan älyttömän nopeesti! Jos tää jatkuu samalla tavalla, nii apua täältähän pitää lähtee ihan pian jo pois! :/

Maanantaina oli viimenen vapaapäivä, se vaan otettiin rennosti. Käytiin myös Witneyn keskustassa kaupoissa ja kierreltiin kaikkialla. Tiistaina se sit alko, nimittäin työssäoppiminen täällä kampaamossa! Aamulla jännitti aika paljon, tai oli sellanen pelko että apua mitähän tästä oikein tulee!! Jill anto meille sit kyydin kampaamoon. Ja taas meitä, tai ainakin mua jännitti ihan yli paljon! Mut onneks täällä on Nouhä tukena ja turvana, nii ei oo ihan yksin. Kampaamossa aamu meni hyvin, meille näytettiin paikkoja ja opetettiin kaikki työt mitä siellä pitää tehdä.
Kampaamossa paikalla oli Luke, joka on sen paikan omistaja. Tai Luke ja Lucie omistaa sen yhessä, mutta Lucie ei oo kampaaja ollenkaan. Ja se on raskaana, nii ei oo päivisin siellä kampaamossa ollenkaan. Sit siellä on töissä Emma ja sitten oppisopimuksella sellanen tyttö kun Nicola. Täällä on myös kampaajakouluja, mutta ilmeisesti yleisin tapa on sellanen että mennään kampaamoon töihin ja siellä opetellaan kaikki. Meidän kampaamossa Luke vaan leikkaa, ja Emma värjää. Joten Nicolalle Luke opettaa leikkaukset ja Emma värit. Emma kyllä leikkaa myös, mut enemmän tekee värejä. Luke on 28v, Lucie taitaa olla 30, Emma 25 ja Nicola on 20. Eli aika nuorta porukkaa on töissä. Ne on ihan yli kivoja,ja ottanu meidät vastaan tooosi hyvin! Mä ainakin viihdyn siellä kampaamossa ihan älyttömän hyvin ja se on niin kotoisa paikka, aivan ihana!! Pitää laittaa jotain kuvia tähän, nii tietää millasessa paikassa mä päiväni vietän.
Nii se tiistai aamu meni siinä kun Nicola opetti kaikkia juttuja, ja niissä on kyllä paljon muistettavaa ja tehtävää. Klo 11 meille tuli omat leikkausasiakkaat, jaiks! Luke opettaa meille Tony&Guy:n leikkauksia, se on siis sellanen englantilainen kampaamoketju ja koulu ja niiltä löytyy vaikka mitä. Ja kiva oppia niiden leikkauksia, kun me ei koulussa leikata ollenkaa Tony&Guy:n oppien mukaan. Leikkaus oli sellanen pitkään ja todella paksuun hiukseen tehtävä kerrostusleikkaus. Ollaan me tehty sellasia koulussa paljon, mut nyt oli ne uudet leikkaustekniikat, nii aluks se oli vähä hankalaa. Mut kyl se siitä sitten. Leikkaukset molemmilla meni tosi hyvin, sekä mallit, Luke ja me oltiin ihan tyytyväisiä. Ja Luke anto sen verran palautetta että leikkaustekniikat on molemmilla hyvin hallussa ja näkee että me ollaan kyllä leikattu. Kuulemma föönauksesta ois pitäny tehä voimakkaampi, tai jotain, mutta muuten meni hyvin! Eka leikkaus siis takana, jei! :)
Loppupäivä sit vaa tehtiin kaikkee yleistä, siivoiltiin paikkoja, opeteltiin käyttää näiden ihmeellistä kahvikonetta ja valmistaa erilaisia kahveja. Eka päivä meni tosi nopeesti! Mutta hyvä mieli jäi! Innolla siis odotetaan tulevia päiviä ja viikkoja!
 
   
 
     
Curl up and dye :)  
 
Kielen kanssa menee ihan hyvin, kun mun englannin kielen taito ei oo siis todellakaan mistään parhaimmasta päästä. Mutta siks täällä ollaankin että se parantuis! Välillä tulee sellasia tilanteita että ei osaa sanoo jotain mitä haluais, mut kyllä niistä on jotenki sit selvitty. Pitää yrittää kiertää sanat jotenki tai sit turvautuu elekieleen. :D Ja kyllä kampaamossa ymmärtää ihan hyvin kaiken mitä nää puhuu. Tai nää kyl puhuu niin nopeesti, että menee aina hetki tajuta mitä ne oikeesti sanoo!
Keskiviikkona meillä ei ollu omia asiakkaita, tehtiin vaan kaikkia niitä perusjuttuja ja autettiin Lukea ja Emmaa. Nää ei siis täällä pese ite niiden asiakkaiden hiuksia, vaan se harjottelija pesee ne aina. Mutta nyt kun me ollaan täällä, nii luonnollisesti meki pestään asiakkaiden hiuksia. Kampaamossa kävi joku maailman pahin teiniäiti ikinä! :D Luultiin molemmat että se on niiden 2 lapsen sisko, mut sitten ne alko puhumaan et ”mom”, nii molempien suut loksahti auki! Se tyttö näytti joltain 16 vuotiaalta ja oli niin teinin olonen. Heitteli ja haro hiuksiaan koko ajan ja oli niin sellanen nuori mitä esim Kampin kauppakeskuksessa notkuu aina. Nii ja sillä oli jotain ihme pääkallo-tatuointeja molemmissa olkapäissä ja kädet täynnä tatskoja. Ajateltiin että sillä tytöllä ja pojalla oli ehkä vuoden ikäero ja ne ois jotain 3 ja 4 ehkä. Mutta sitten selvis että se tyttö oli 6v! Sillon varsinki meidän leuat oli lattiassa asti. Mut joo, siinä sit pohdittiin sen tytön ikää ja että mitenkähän nuorena se on oikeen ne lapset saanu. Mutta lapset oli kyllä niin sulosia että! :)
Niin ja päivän toinen järkytys tuli työpäivän jälkeen Sainsbury-nimisessä ruokakaupassa. Täällä kaikki ruoka on vaan valmisruokaa !! Käveltiin sellasen ison kaupan läpi, vähä niinku joku citymarket, prisma tms. Nii siellä oli varmaan joku 10 hyllyä ihan valmista ruokaa, riisit ja pastat valmiissa paketeissa, että ei tarvii kun mikrossa vaan lämmittää. Ja kanat ja lihatkin valmiiks paistettu. Ihmekkös jos ylipaino alkaa olemaan ongelma ku kaikki paikat pursuaa vaan kaikkee epäterveellistä.. Ja ihmiset on niin laiskoja kun ei jaksa ite tehä ruokaa vaan kaikki ostetaan ihan valmiina. Mut joo, kaupassa kyllä riitti ihmettelemistä. Ja nää tukkii pekonia ihan kaikkialle ja leivät on vaa vaaleeta jne. Yritettiin siinä sit ettii kaikki perus ruuanlaitto jutut, mitkä voi ite tehä kokonaan. Niiden löytäminen meinas tuottaa oikeesti ongelmia ku kaikkialla oli vaan valmisruokaa!
 
   
   
Maisemaa matkalta keskustaan :)
 
Torstaina kampaamossa oli ihan perus päivä, ja pikkuhiljaa alkaa oppii tekee niitä kaikkia kahvejakin. Meillä ei ollu asiakkaita, joten pestiin vaa hiuksia ja tehtiin niistä meidän tiistain leikkauksista kaikki kirjalliset jutut koulun raportteihin. Päivä meni taas tosi nopeesti! Illalla kävin juoksee aika pitkän lenkin, oli kyl kiva nähä vähä enemmänki Witneytä, kun vaa se kotoa kampaamoon –väli. :)
Perjantaina meni taas hyvin, ja kiirettä piti! Se Nicola on lomalla 2 viikkoa, nii me tehään sit kaikki sen jutut. Ja yritetään muistaa kaikki mitä pitää. :P Pestiin sit vaa hiuksia ja tein föönikampauksen ja koko viimeistelyn yhelle asiakkaalle. Yks toinen asiakas kehu meidän tapaa tehä hiustenpesu ja päähieronta, kuulemma se oli paras päähieronta mitä sille on koskaan tehty. Jei! :D Päivä meni vähäsen ylitöiks, onneks saadaan se 1,5h joku toinen päivä pois. Tää tippi-kulttuuri on jotenki niin outoa.. Sain tänään tippiä 8 puntaa!! :D Yheltä 2puntaa,toiselta 1 ja sit yheltä nuorelta tytöltä 5puntaa! Jei! :P Ja ne kaikki on kehunu Lukelle meidän tapaa hieroa ja et se tyyli pitäis opettaa näille englantilaisillekkin!
Kampaamo ei oo auki ollenkaan maanantaisin, nii meidän työviikko on sitten tiistaista lauantaihin. Lauantaina oltiin töissä 8h sen 6h sijaan, mitä Suomen laki sanoo kampaajien lauantai-päivistä. Mut onneks saadaan neki sit joskus pois. Tehtiin taas niitä harjottelijan perus töitäja päivä meni tosi nopeesti! Meillä on sellanen syys-ale, että kaikki värit on -50%, joten väriasiakkaita on tosi paljon. Mikä on tosi hyvä, koska yleensä siinä on viel leikkauskin samassa ja tulee muutenki lisää asiakkaita! Siinä se päivä meni lepposasti, ja sain 3puntaa tippiä pesuista! :D Kampaamossa on kyllä niin rentoa ja kivaa, siellä on aivan ihana olla!! Ja kaikki asiakkaat on ollu tosi mukavia ja ottanu meidät hyvin vastaan ja kyselee kaikkia et miks ollaan just täällä tekee harjottelu jne. :)
Töiden jälkeen käytiin nopeesti kaupoissa ja sit mentii valmistautuu iltaa varten. Lähettii katsastaa siis Witneyn yöelämä! Täällä on vaan yks baari, se on jotenki aika outoa! Ja on täällä sentään 25 000 asukasta. Kauhavallakin on 2 baaria vaikka se on paljon pienempi paikka! Onhan täällä pubeja paljon enemmän, mut ei sillee mitää ”nuorisopaikkaa”. Mut kun päästiin sinne nii oltiin molemmat sillee et ”woow”. Viikolla täällä ei näy missään saman ikästä porukkaa, mutta se paikka oli ihan täynnä!! Kahessa kerroksessa dj:t ja ihan sikana ihmisiä! Se ei jotenki tuntunu yhtää Witney:ltä, ku oli nii erilainen paikka mitä se muu ympäristö! Ja se baari voitti kyllä kaikki Sedulat ja Helsingin baarit ihan mennen tullen! Ja oli niiin hauskaa, ihan huippua. Pitää siis mennä muullonkin tanssimaan! :)
 
 Nouhä & Anni
 
Tää päivä, eli siis sunnuntai ollaan sit vaan oltu Witneyssä. Aluks ajateltiin et jos lähettäis Lontoosee ja oltais siellä yötä, mutta mennäänki vaan yheks päiväks. Lähin muutamaks tunniks kävelee ympäri Witneytä ku oli niin ihanan aurinkoinen sää! Harmi vaan kun kamerasta sattu loppumaan akku, nii ei saanu valokuvia kaikkialta mistä ois halunnu. Pitää siis kuvailla joku muu päivä. Lisään täältä kuvia Facebookiin kunhan vain ehdin! Koittakaa malttaa odottaa. Ihana ollu ottaa vaa rennosti ja nauttia vapaasta! Tää paikka on niin uskomattoman nätti ja ihana, just sellanen pieni englantilainen kylä mitä voi kuvitella!
 
 
   
   
Witney <3
 
Tää talo missä asutaan, niin sijaitsee noin 30min kävelymatkan päässä keskustasta. Autolla sinne menee ehkä noin 5min. Mutta liikutaan täällä aina kävellen, joten siihen menee jonkun verran aina aikaa... Tää asuinalue on tosi uutta, jotain noin 6-7 vuotta vanhaa. En ois kyllä uskonu että tää on niin vanhaa, oisin veikannu ihan pari vuotta vanhaa, ku kaikki näyttää niin uudelta! Tää talo on ihan valtava, sellanen kakskerroksinen. Alhaalla on perheen olohuone, sit joku lasten soitto/tanssi/tv-huone. Nii joo niillä on siinä "perhehuoneessa" joku 50tuuman tv, sit siellä soittohuoneessa myös joku valtavan kokonen, sit keittiössä tv ja vielä yhessä toisessa huoneessa. Ja siinä on siis vasta alakerran tv:t! Alhaalla on vielä siis iso keittiö, kodinhoitohuone, työhuone, vessa ja sellanen lasitettu oleskeluhuone. Sit yläkerrassa on huone missä mä oon, sit Nouhän huone. Ja meillä on muuten oma kylpyhuone käytössä et jaetaan se kahestaan. Kylppärikin on tosi iso, siellä on oma suihkukaappi ja lisäks vielä kylpyammekkin. Mä oon näiden tytön huoneessa ja Nouhä yhen pojan huoneessa, ja lapset nukkuu tän ajan samassa huoneessa (se äiti oli jotenki halunnu järjestää asian näin). Meidän huoneiden lisäks on siis se lasten huone ja viel vanhempien huone. Ja sit kai joku vaatehuone tai joku ovi tossa vieressä ainakin on. Nii ja muiden makuuhuoneissa on siis omat kylpyhuoneet jokasessa. Et jep, tällästä täällä. Kyllä tää talo kelpais mulle asuttavaks!! :P Onneks täällä on nyt ihan lämminkin, aluks oli vaan niin sairaan kylmä koko ajan. Mut eipä tosiaan paljon hienompaa taloa vois toivoa missä majottua! :D 
Huomenna on tulossa tooosi kiva päivä, nimittäin lähetään päiväks Lontooseen! :) Luvassa varmaan sekä shoppailua että kiertelyä kaikkialla. Molemmat on kyllä käyny muutaman kerran Lontoossa aikasemminki, joten kaikki perus nähtävyydet ei oo niin pakollisia. Mutta on ne silti aina kerrasta toiseen kiva nähdä! ”Oi, Ben!!” ;)
Huomasin muuten tänään tuolla Witney:n kaupoissa, että täällä on niin ihania vaatteita, kenkiä ja kaikkia asusteita, että näihin kauppoihin vois kuluttaa koko omaisuuden rahaa. :D Aika paha paikka kenkäfriikille… Matkalaukkujen painoraja vaan rajottaa shoppailua aika paljon. :S
Kirjoittelen taas pian lisää! Ja hups, tää taas vähän venähti!!! :D
Pitäkää huolta itsestänne siellä Suomessa, mäkin yritän pitää täällä Witneyssä!
<3:lla Anni